degene achter de lens

hoi, ik ben Annelieke!

Persoonlijkheid, dat is iets waar Alivefotografie echt voor staat. Daarom vind ik het ook heel belangrijk om mijzelf even voor te stellen. Ik ben Annelieke van Veen. Onder andere daarom ook de naam Alivefotografie. Ik ben 30 jaar en ik woon sinds een jaar in het mooie bourgondische Breda. Ik sport veel, ben graag met mijn vriendinnen, ben echt een reisgekkie en ik houd nogal van back to the basic. Deze zomer ben ik door mijn lieve vriend in Zweden ten huwelijk gevraagd toen wij een week van plek naar plek gingen met de kano. Romantisch toch? 

Ik heb ervoor gekozen om mijn vijfdaagse werkweek in te ruilen voor een baan als fotograaf en dat bevalt mij bijzonder goed. Als fotograaf is het mijn missie om de onzekerheid, twijfels en belemmerende gedachten weg te nemen door prachtige foto’s van mijn klanten te maken. De foto’s zijn het bewijs dat iedereen het verdient om op een bijzondere manier vastgelegd te worden. Mijn ultieme droom is om ooit als humanitair fotograaf te werken voor goede doelen. Ik wil sprekende foto’s maken van situaties waar we in Nederland normaliter onze ogen voor sluiten. Daarom houd ik zo van reizen. Ik ga dan ook met regelmaat met mijn beste vriend de camera, op pad naar Roemenië en Albanië. Daar kan ik écht wat betekenen: als mens en als fotograaf. Om mijn steentje bij te dragen, help ik regelmatig bij ontwikkelingsprojecten en schenk ik soms een deel van de opbrengsten van fotoshoots aan een goed doel. Anderen helpen geeft mij zo enorm veel voldoening! 

Ik heb gemerkt dat ik deze voldoening ook haal uit het doen van boudoirshoots. Wij vrouwen kunnen zo onzeker zijn over onszelf, maar hoe tof is het als vrouwen dan de foto's zien die ik gemaakt heb en vol ongeloof zien hoe mooi ze zijn. Om deze reden druk ik ook altijd een aantal foto's voor je af. Zo kun je altijd tijdens een onzeker momentje zien hoe je er daadwerkelijk uitziet! 


chips 

Mijn guilty pleasure is:

onrecht 

ik heb een hekel aan:

een goed gesprek 

je mag me altijd wakker maken voor:

Kirgizie 

De nr. 1 op mijn bucketlist is:

leer me kennen