Persoonlijkheid, dat is iets waar Alivefotografie echt voor staat. Daarom vind ik het ook heel belangrijk om mijzelf even voor te stellen. Ik ben Annelieke van Veen. Onder andere daarom ook de naam Alivefotografie. Ik ben 29 jaar en ik woon sinds een jaar in het mooie bourgondische Breda. Ik sport veel, ben graag met mijn vriendinnen, ben echt een reisgekkie en ik houd nogal van back to the basic. Deze zomer ben ik door mijn lieve vriend in Zweden ten huwelijk gevraagd toen wij een week van plek naar plek gingen met de kano. Romantisch toch? 

Ik heb ervoor gekozen om mijn vijfdaagse werkweek in te ruilen voor een baan als fotograaf en dat bevalt mij bijzonder goed. Als fotograaf is het mijn missie om de onzekerheid, twijfels en belemmerende gedachten weg te nemen door prachtige foto’s van mijn klanten te maken. De foto’s zijn het bewijs dat iedereen het verdient om op een bijzondere manier vastgelegd te worden. Mijn ultieme droom is om ooit als humanitair fotograaf te werken voor goede doelen. Ik wil sprekende foto’s maken van situaties waar we in Nederland normaliter onze ogen voor sluiten. Daarom houd ik zo van reizen. Ik ga dan ook met regelmaat met mijn beste vriend de camera, op pad naar Roemenië en Albanië. Daar kan ik écht wat betekenen: als mens en als fotograaf. Om mijn steentje bij te dragen, help ik regelmatig bij ontwikkelingsprojecten en schenk ik soms een deel van de opbrengsten van fotoshoots aan een goed doel. Anderen helpen geeft mij zo enorm veel voldoening! 

Ik heb gemerkt dat ik deze voldoening ook haal uit het doen van boudoirshoots. Wij vrouwen kunnen zo onzeker zijn over onszelf, maar hoe tof is het als vrouwen dan de foto's zien die ik gemaakt heb en vol ongeloof zien hoe mooi ze zijn. Om deze reden druk ik ook altijd een aantal foto's voor je af. Zo kun je altijd tijdens een onzeker momentje zien hoe je er daadwerkelijk uitziet! 
Maar ook liefde voor de medemens is heel belangrijk. Enerzijds bedoel ik daar coupleshoots mee omdat ik het gewoon heel mooi vind om de liefde tussen twee mensen te zien. Anderzijds bedoel ik daar mijn actie #fempowered mee. Elke eerste woensdag van de maand kun jij iemand of jezelf opgeven om een fotoshoot te krijgen. Ik weet dat er in Nederland genoeg mensen zijn voor wie 200 euro voor een fotoshoot gewoon heel veel geld is of dat er mensen zijn die zichzelf zo'n shoot niet gunnen. Daarom wil ik een handje helpen. Elke maand geef ik 1 fotoshoot weg. Het mag gaan om een boudoirshoot of een portretshoot! Op deze manier wil ik mijn steentje bijdragen om jou te laten stralen.

Tot slot vind ik licht heel belangrijk. Ik wil graag een lichtje in de wereld zijn. Laten zien dat iedereen het waard is om te stralen. Tegelijkertijd staat of valt fotografie met goed licht. Ik kijk altijd naar licht en ik word daarom ook echt een lichtgekkie genoemd. 

Zelfliefde, liefde voor de medemens en licht. Dat zijn kernwoorden die Alivefotografie typeren. Zelfliefde omdat ik jou graag help aan een beter zelfbeeld. Boudoirfotografie is de meest pure vorm van fotografie en daarom vind ik deze vorm van fotografie zo bijzonder. Je kunt door middel van boudoirfotografie een masker afdoen. In dit geval, het masker van je kleding. Je komt je pure jij tegen. De jij die zoveel mooier is dan jij denkt. Door deze masker af te doen ontstaan er pure en eerlijke gesprekken. Gesprekken over de onzekerheden, gesprekken over de twijfels in het leven. Ik vind het zo belangrijk om samen met jou stappen te zetten om deze onzekerheden aan de kant te zetten. Soms moeten we in het diepe springen om verder te komen, maar ik geloof er heilig in dat boudoirfotografie hierbij kan helpen! 

Want jij bent het waard om te stralen!